Motivacijski pogovor s posebnim gostom Urošem Zormanom

Letošnjo konferenco Biznis in trendi v gradbeništvo bomo obogatili tudi z inspirativnim pogovorom o tem, kako uspešno voditi ekipe. Naš posebni gost je bil Uroš Zorman, selektor slovenske rokometne reprezentance.

Vodenje je izjemno pomembno tako v športu kot v poslovnem svetu. Kako uspešno voditi ekipe, ko se menjajo generacije? Kako jih motivirati, da postanejo še boljši v izjemno konkurenčnem okolju? Kako delovati kot homogena celota, stopiti skupaj ter imeti vizijo in energijo za uresničitev zastavljenih ciljev? Kako pomembno je pridobivanje znanja in kako doseči spoštovanje ter zaupanje vseh članov ekipe oziroma deležnikov?

Pravijo, da je dober trener, dober coach. Trener lahko s postavljanjem pravih vprašanj igralcem pomaga doseči izjemne rezultate. Selektorja smo vprašali, kako vidi povezavo med vodenjem v športu in poslovnim okoljem ter kakšne strategije uporablja za spodbujanje uspešnosti.

Konferenca je tako ponudila tudi priložnost za razmislek o povezavi med vodenjem v športu in poslovnim okoljem ter izmenjavo in primerjavo izkušenj pri vodenju v poslu in športu za spodbujanje uspešnosti.