Franjo Naraločnik

župan, Občina Ljubno

Franjo Naraločnik – kratka biografija

Rojen sem 13.10.1966 v Savini, osnovno šolo sem obiskoval na Ljubnem ob Savinji. Srednjo gradbeno šolo v Ljubljani, program geodezija, sem z nazivom geodetski tehnik zaključil 1985. Visoko upravno šolo v Ljubljani, višješolski program upravna dejavnost, sem s strokovnim nazivom višji upravni delavec zaključil 1999. Visoko šolo za upravljanje in poslovanje, program upravljanje in poslovanje, sem s strokovnim nazivom diplomirani ekonomist zaključil 2004.

Prva moja zaposlitev je bila na Geodetski upravi Velenje v letu 1988, službovanje sem nadaljeval na Geodetski upravi Mozirje, v letu 1997 sem bil imenovan za tajnika, pozneje direktorja občinske uprave Občine Ljubno in leta 2010 prvič izvoljen kot župan Občine Ljubno. Trenutno opravljam tretji županski mandat.

Poleg veliko funkcij, ki sem jih v preteklosti opravljal v društvih, sem bil prvi predsednik združene Lokalne akcijske skupine Zgornje savinjske in Šaleške doline. Sem vojni veteran, krvodajalec, pevec, gasilec, planinec, ribič, kolesar, bivši smučarski skakalec, smučar, motorist in še kaj.

Živim na svoji ekološko turistični kmetiji na Ljubnem ob Savinji, oženjen in z dvema odraslima hčerkama.

Povezani dogodki

  • tor 26. Mar, 2024 15:20

    Okrogla miza z župani najbolj prizadetih občin v lanskih poplavah

    Pogovor vodi Vasilij Krivec, odgovorni urednik revije Gradbeništvo in urednik spletnega portala Top gradbeništvo.…